Τηλ. Κέντρο: +30 23413 51400 | 166 | Εφημερία: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Στα πέντε καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδας τα νοσοκομεία Κιλκίς Γουμένισσας

Διακρίσεις για τα νοσοκομεία μας! | 2.3.2014

Ως τρίτο καλύτερο νοσοκομείο στη Ελλάδα, στην κατηγορία του(με δυνατότητα από 100 έως 250 κλίνες) κατατάσσεται το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς! Παράλληλα και το αντίστοιχο της Γουμένισσας κατατάχθηκε κι αυτό μέσα στα πέντε καλύτερα της χώρας στην δική του κατηγορία (έως 100 κλίνες)!

Το γεγονός ότι και τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του ίδιου νομού είχαν αυτήν την αξιολόγηση, αποτελεί μοναδική περίπτωση στον υγειονομικό χάρτη της χώρας!

Η αξιολόγηση έγινε με βάση τα οικονομικά δεδομένα όπως έσοδα από εισιτήρια, νοσήλια και απογευματινά ιατρεία, μείωση σπατάλης, καθώς και τις λειτουργικές αποδόσεις των νοσοκομείων όπως προσέλευση ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία, χρόνος αναμονής ασθενών, αριθμός χειρουργικών επεμβάσεων, ποσοστό κάλυψης κλινών, ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας κ.α..

Τα αναλυτικά στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας,  Άδωνις Γεωργιάδης, έτσι όπως προέκυψαν απ` την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας, ESY.net,  η οποία συλλέγει στοιχεία για τα όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα  της χώρας.

Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά του Υπουργείου Υγείας συγκέντρωση όλων των διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων της επικράτειας, παρουσία του υπουργού κ. Γεωργιάδη, με κεντρικό θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ειδικής επιτροπής που αξιολόγησε τα νοσοκομεία όλης της χώρας για το έτος 2013.

Ο υπουργός και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου συνεχάρησαν τους διοικητές των νοσοκομείων που πρώτευσαν στην αξιολόγηση, μεταξύ αυτών και τον διοικητή Θέμη Ανθρακίδη και τον αναπληρωτή διοικητή Στέλιο Βαμβίνη και τους διαβεβαίωσε ότι η υψηλή αξιολόγηση συνεπάγεται και καλύτερη αντιμετώπιση των ιδρυμάτων από πλευράς υπουργείου.

Τα 5 πρώτα σε αξιολόγηση νοσοκομεία με δυνατότητα από 100 έως 250 κλίνες είναι για το έτος 2013 τα εξής:

  1. Γενικό Νοσοκομείο Άρτας
  2. Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών
  3. Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς
  4. Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
  5. Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας