Τηλ. Κέντρο: +30 23413 51400 | 166 | Εφημερία: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Ενεργειακή Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγκριση 2.781.683,73€ για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς

 

 

-Σημαντικές εξελίξεις για το Νοσοκομείο Κιλκίς: Με προϋπολογισμό 2.781.683,73€ εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης των Κτιρίων του.

-Επαφές του Διοικητή κ. Ιωάννη Ανδρίτσου στην Αθήνα για ζητήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς.

 

Σημαντικές επαφές στην Αθήνα, προκειμένου να προωθήσει ζητήματα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, είχε την περασμένη εβδομάδα ο Διοικητής του Ιδρύματος, κ. Ιωάννης  Ανδρίτσος σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργο Γεωργαντά. Ειδικότερα, ο κ. Ανδρίτσος επισκέφθηκε το Υπουργείο Υγείας και την εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚτΥπ ΑΕ), τον ενιαίο κατασκευαστικό φορέα του ελληνικού κράτους για όλα τα δημόσια κτίρια.

Στη συνάντηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΚτΥπ» κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, συζητήθηκε η ζωτικής σημασίας για το νομό μας, ένταξη της πράξης «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», που υπεγράφη τελικά χθες Τρίτη 14 Ιουλίου 2020.

Τονίζεται ότι πρόκειται για ένα εξόχως σημαντικό έργο υποδομής, συνολικού προϋπολογισμού 2.781.683,73€, που στοχεύει στην εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, με το οποίο όχι μόνο θα εξασφαλιστεί η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου κατά τουλάχιστον δύο κατηγορίες, αλλά θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και η ποιότητα περίθαλψης των νοσηλευομένων. Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν στην εξωτερική θερμομόνωση κελύφους και οροφής, στην αντικατάσταση κουφωμάτων, φωτιστικών σωμάτων, κλιματιστικών, στην αντικατάσταση καυστήρων και τοποθέτηση συστήματος αντιστάθμισης στα λεβητοστάσια και στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου.

Οι παραπάνω δράσεις θα υλοποιηθούν στα κτίρια Α΄ και Β΄ Πτέρυγας, στα κτίρια των Εξωτερικών Ιατρείων, Ψυχιατρικού τμήματος, Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου – Διαχείρισης Υλικού και στο κτίριο Οδηγών ΕΚΑΒ.

Αντίστοιχα, στο Υπουργείο Υγείας ο κ. Ανδρίτσος είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό  κ. Βασίλειο Κοντοζαμάνη, τον οποίο είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για την πορεία ένταξης και υλοποίησης της ενεργειακής αναβάθμισης, την αναγκαιότητα πρόσληψης ιατρικού και λοιπού επικουρικού προσωπικού, καθώς και  το πρόβλημα του Νοσοκομείου έναντι του ΕΟΠΥΥ που αφορά στην αποζημίωση της ολοήμερης λειτουργίας του Αξονικού και Μικροβιολογικού Εργαστηρίου από 01-01-2019.

Στόχος του διοικητή κ. Ανδρίτσου, είναι η παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας, η εύρυθμη λειτουργία όλων των υπηρεσιών και η εν γένει αναβάθμιση του ιστορικού Νοσοκομείου του Κιλκίς. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα επαναλάβει τις ανωτέρω συναντήσεις, αλλά θα προβεί και σε όποιες ακόμη απαιτηθούν, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Νοσοκομείου στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η άμεση ανακατασκευή των χώρων των πλυντηρίων και η προμήθεια του εξοπλισμού τους.

 

 Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ