Τηλ. Κέντρο: +30 23413 51400 | 166 | Εφημερία: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Ημερίδα Παρουσίασης του έργου Ipa Shield από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς

Δελτίο Τύπου

Ημερίδα Παρουσίασης του έργου Ipa Shield από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θεμιστοκλής Ανθρακίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σας προσκαλούν στην ημερίδα παρουσίασης του έργου Ipa Shield «Κοινές δράσεις για την προστασία και βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στη Διασυνοριακή Περιοχή». Η ημερίδα, στην οποία η είσοδος θα είναι ελεύθερη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 21 Μάϊου 2015 και ώρα 9:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της νέας Γ’ πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Η θεματολογία της ημερίδας περιλαμβάνει θέματα βελτίωσης της υγείας στις διασυνοριακές περιοχές και τις προκλήσεις και τις προοπτικές της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

Το έργο «IpA Shield είναι ενταγμένο στο IPA Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα- πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013, αποσκοπεί στην αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Κιλκίς και υλοποιείται με επικεφαλής εταίρο το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Στόχος του έργου είναι, μέσα από την ανάπτυξη παράλληλων και κοινών δράσεων εκατέρωθεν των συνόρων, να συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στη διασυνοριακή περιοχή, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εδαφικής συνοχής, καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Προγράμματος

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.123.537,00€ εκ των οποίων τα 686.862,00€ κατευθύνονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και τα 436.675,00€ στο Γενικό Νοσοκομείο της Γευγελής. Το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του έργου, αφορά την προμήθεια νέου σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ο οποίος θα ενισχύσει ουσιαστικά το επίπεδο των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών, ενώ έχουν προβλεφθεί και εξειδικευμένες δράσεις εκπαίδευσης του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων. Επισημαίνεται ότι το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συμμετεχουσών χωρών.

 

Χωρίς τίτλο

 κατεβάστε την πρόσκληση