Τηλ. Κέντρο: +30 23413 51400 | 166 | Εφημερία: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

 

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ. Ν. ΚΙΛΚΙΣ

       

 Έχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 7 (παρ. 8 και εδάφιο 29) και άρθρου 9 του Ν. 3329/2005 (ΦΕΚ 81/τ. Α΄/ 04-04-2005) « Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις», όπως ισχύει.
  2. Την με αριθμ. Γ4β/Γ.Π.οικ.1151 (Φ.Ε.Κ. 12/13-1-2020 τ.Υ.Ο.Δ.Δ) απόφαση του Υπουργού Υγείας, με την οποία διορίζεται ο κ. Ζάχαρης Ηλίας του Γρηγορίου, ως Αναπληρωτής Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς με αρμοδιότητα την αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα «Γουμένισσα», αρμοδιότητας 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης καθώς και την με αριθμό Γ4β / Γ.Π. οικ.1972 /12-1-2023 απόφαση του Υπουργού Υγείας παράτασης θητείας ως Αναπληρωτή Διοικητή του Γ. Ν. Κιλκίς.
  3. Την με αριθμό Υ4α/οικ.123803/31-12-2012 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3486/τ. Β΄/ 31-12-2012) «Ενοποιημένος Οργανισμός του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και του Γενικού Νοσοκομείου Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας».
  4. Την με αριθμό ΔΥ1δ/οικ. 55542/2007 (ΦΕΚ 769/τ. Β΄/ 15-05-2007) απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Καθορισμός τρόπου και διαδικασίας εκλογής εκπροσώπων στα Επιστημονικά Συμβούλια Νοσοκομείων του Ε. Σ. Υ. Κ. Α και των αποκεντρωμένων υπηρεσιών αυτών».
  5. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 50 του Ν. 3370/2005 (ΦΕΚ 176/τ. Α΄/ 11-07-2005) «Οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και λοιπές διατάξεις».
  6. Τις διατάξεις των παρ. 13,14,15 του άρθρου 8  του Ν. 3868/2010 (ΦΕΚ 129/τ. Α΄/ 03-08-2010) «Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».
  7. Τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 48 του Ν. 4272/2014 (ΦΕΚ 145/τ. Α΄/ 11-07-2014) σχετικά με Επιστημονικά Συμβούλια Νοσοκομείων.
  8. Τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 46 του Ν. 4368/2016 (ΦΕΚ 21/τ. Α΄/ 21-02-2016)  σχετικά με διάρθρωση Ιατρικής Υπηρεσίας, Επιστημονικό Συμβούλιο Νοσοκομείων.
  9. Τις διατάξεις του άρθρου 41 του Ν. 4486/2017 (ΦΕΚ 115/τ. Α΄/ 11-07-2017)  σχετικά με Πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου νοσοκομείων Ε.Σ.Υ.
  10. Το γεγονός ότι στις 06/12/2024 λήγει η θητεία του Επιστημονικού Συμβουλίου.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΣΕΙ

 

Την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη εννέα (9) μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και ως εξής:

 

  • Έναν (1) ιατρό με θέση Συντονιστή Διευθυντή ή μοναδικού Διευθυντή Τμήματος ή Διευθυντή Τμήματος, στον οποίο έχουν ανατεθεί καθήκοντα προσωρινού προϊστάμενου, που εκλέγεται με τον αναπληρωτή του, από όλους όσους κατέχουν κάποια από τις παραπάνω θέσεις ευθύνης, ως Πρόεδρος.
  • Δύο (2) ιατρούς με βαθμό Διευθυντή Ε.Σ.Υ. που εκλέγονται με τους αναπληρωτές τους, από όλους τους έχοντες βαθμό Διευθυντή Ε.Σ.Υ. του Νοσοκομείου, πλην Συντονιστών Διευθυντών.
  • Έναν (1) ιατρό με βαθμό Επιμελητή Α΄ που εκλέγεται από όλους τους Επιμελητές Α΄ του Νοσοκομείου, με τον αναπληρωτή του.
  • Έναν (1) ιατρό με βαθμό Επιμελητή Β΄ που εκλέγεται από όλους τους Επιμελητές Β΄ του Νοσοκομείου, με τον αναπληρωτή του.
  • Έναν (1) ειδικευόμενο ιατρό, που εκλέγεται από όλους τους ειδικευόμενους ιατρούς του Νοσοκομείου, με τον αναπληρωτή του.
  • Έναν (1) επιστήμονα της Ιατρικής Υπηρεσίας, μη ιατρό, κατηγορίας ΠΕ με βαθμό τουλάχιστον Γ΄ που εκλέγεται με τον αναπληρωτή του, από όλους τους μη ιατρούς υπαλλήλους, κατηγορίας ΠΕ ανεξαρτήτως βαθμού, που υπάγονται στην Ιατρική Υπηρεσία.
  • Έναν (1)  επιστήμονα της Ιατρικής Υπηρεσίας, μη ιατρό, κατηγορίας ΤΕ, με βαθμό τουλάχιστον Γ΄ που εκλέγεται με τον αναπληρωτή του,  από το σύνολο των επιστημόνων-μη ιατρών της Ιατρικής Υπηρεσίας, κατηγορίας ΤΕ ανεξαρτήτως βαθμού.
  • Έναν (1) Νοσηλευτή ΠΕ με βαθμό τουλάχιστον Γ΄ και ελλείψει αυτού έναν Νοσηλευτή/τρια ΤΕ ή Μαία ή Επισκέπτη/ρια υγείας με βαθμό τουλάχιστον Γ΄, που εκλέγεται από όλους τους Νοσηλευτές /τριες, Μαίες και Επισκέπτες/τριες υγείας του Νοσοκομείου, με τον αναπληρωτή του.

 

Δεν έχουν δικαίωμα να εκλεγούν και να εκλέξουν:

  • Οι αποσπασμένοι υπάλληλοι εκλέγουν και εκλέγονται στην Υπηρεσία που ανήκουν οργανικά.
  • Όσοι από τους υπαλλήλους έχουν τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα.
  • Οι επικουρικοί ιατροί, το λοιπό επικουρικό προσωπικό.
  • Οι ειδικευόμενοι ιατροί άλλων Νοσοκομείων, οι οποίοι κάνουν στο Νοσοκομείο μέρος της ειδικότητας τους.

Όσοι περιλαμβάνονται στις συνημμένες καταστάσεις της παρούσας προκήρυξης καλούνται σε συνέλευση την 21η Οκτωβρίου 2024 ημέρα  Δευτέρα και ώρα 10:00 στο εμβολιαστικό κέντρο της Οργανικής Μονάδας Έδρας Κιλκίς για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για κάθε οργανική μονάδα ξεχωριστά.

Η Εφορευτική Επιτροπή είναι τριμελής, χωριστή για κάθε οργανική μονάδα, και εκλέγεται με τα αναπληρωματικά μέλη, από τη συνέλευση, με ανάταση των χεριών. Η συνέλευση μπορεί να προτείνει μέλη της ως υποψήφιους για τη συγκρότηση της Εφορευτικής Επιτροπής, έστω και αν αυτά δεν έχουν θέσει υποψηφιότητα. Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής δεν επιτρέπεται να είναι υποψήφιοι για εκπρόσωποι στο Επιστημονικό Συμβούλιο. Κάθε Εφορευτική Επιτροπή αμέσως μετά την εκλογή της θα εκλέξει πρόεδρο. Η άσκηση των καθηκόντων των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής είναι υποχρεωτική.

Η συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία εφόσον παρευρίσκεται  το 50%  συν ένα (1) των ατόμων που είναι γραμμένα στις συνημμένες καταστάσεις της παρούσας προκήρυξης και λείπουν.

Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία (50% + 1) η συνέλευση θα επαναληφθεί στις 22/10/24 ημέρα Tρίτη και ώρα 10:00 στην ίδια αίθουσα.

Στη δεύτερη συνέλευση για να υπάρχει απαρτία,  χρειάζεται να παρευρίσκεται το 30% των εγγεγραμμένων  στις συνημμένες καταστάσεις της παρούσας προκήρυξης, χωρίς να υπολογίζεται το κλάσμα μονάδας που τυχόν προκύπτει.

Εάν και πάλι δεν επιτευχθεί απαρτία,  η Εφορευτική Επιτροπή συγκροτείται με δημόσια κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο εμβολιαστικό κέντρο της Οργανικής Μονάδας Έδρας Κιλκίς, την ίδια ημέρα, Tρίτη 22/10/24,  και ώρα 10:30.

Για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και προς διευκόλυνση των εργαζόμενων καθορίζονται δύο καταστήματα διεξαγωγής της ψηφοφορίας και ως εξής:

  • Ένα κατάστημα στην Οργανική Μονάδα Έδρας Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, για το προσωπικό που ανήκει οργανικά στη Μονάδα Κιλκίς  και
  • Ένα κατάστημα στην Αποκεντρωμένη Οργανική – Μονάδα Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας, για το προσωπικό που ανήκει οργανικά στη Μονάδα Γουμένισσας.

 

Οι εκλογές θα διενεργηθούν με χωριστές καταστάσεις, όσων έχουν δικαίωμα να εκλέξουν και να εκλεγούν, για κάθε μία από τις παραπάνω οχτώ (8) ομάδες εκλογέων, που θα καταρτιστούν με ευθύνη των τμημάτων  Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού κάθε οργανικής μονάδας και οι οποίες θα αναρτηθούν για οκτώ (8) ημέρες τουλάχιστον σε εμφανές μέρος κάθε Νοσοκομείου.

Όσοι από τους εγγεγραμμένους στην κατάσταση κάθε ομάδας εκλογέων επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου ή Εφορευτικής Επιτροπής θα πρέπει να υποβάλλουν έγγραφη δήλωση υποψηφιότητας στον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου μέχρι την έναρξη της εκλογής της Εφορευτικής Επιτροπής, ήτοι Δευτέρα 21-10-24.

Αν στην κατάσταση των δικαιούμενων να εκλεγούν και να εκλέγονται είναι γραμμένος μόνο ένας δικαιούχος ή υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος, δεν διεξάγεται εκλογή και ο μοναδικός υποψήφιος αναδεικνύεται ως εκπρόσωπος των υπαλλήλων με πράξη του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Για την εκλογή ως εκπροσώπου στο Επιστημονικό Συμβούλιο επιτρέπεται η υποβολή μόνο μεμονωμένων υποψηφιοτήτων οι οποίες καταχωρούνται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

Η ημερομηνία ψηφοφορίας για την εκλογή μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς θα οριστεί με νεότερη απόφαση του Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων.

Λοιπά θέματα που έχουν σχέση με τον τρόπο και τη διαδικασία εκλογής των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ρυθμίζονται από την με αρ. ΔΥ1δ/οικ. 55542/2007  Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 769/τ. Β΄/ 15-05-2007).

 

Για να δείτε τις καταστάσεις πατήστε παρακάτω

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΙΛΚΙΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ