Τηλ. Κέντρο: +30 23413 51400 | 166 | Εφημερία: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ

Διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα της υγείας. Παρουσίαση έργου Ipa Shield

 Κιλκίς , 25 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Με εξαιρετική επιτυχία και σημαντικό ενδιαφέρον από τους φορείς της πόλης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της νέας Γ΄ πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, η ημερίδα παρουσίασης του έργου Ipa Shield «Κοινές δράσεις για την προστασία και βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στη Διασυνοριακή Περιοχή». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι θεσμικών φορέων του Ν. Κιλκίς, ενώ η συμμετοχή ήταν μεγάλη τόσο από στελέχη του Γ.Ν. Κιλκίς όσο και από πολίτες του Κιλκίς.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν αφενός η παρουσίαση του έργου Ipa Shield και των αποτελεσμάτων του στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, και αφετέρου η έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας.

Την εκδήλωση άνοιξε με τοποθέτηση του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θεμιστοκλής Θ. Ανθρακίδης.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν:

– Δημήτριος Γ. Τσαλικάκης, Yποδιοικητής 4ης Υ.Πε. Μακεδονίας – Θράκης, Λέκτορας Τμ. Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας

Βασίλειος Τσεκερίδης, Διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρίας planO2 Consulting ΙΚΕ, Τεχνικός επιστημονικός σύμβουλος, του Γ.Ν. Κιλκίς

– Παναγιώτης Μπαμίδης, Επίκουρος Καθηγητής, Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, Τμήμα Ιατρικής, ΑΠΘ

– Παναγιώτης Μιχαηλίδης, Τμήμα Πληροφορικής & Οργάνωσης, Γ.Ν. Κομοτηνής “Σισμανόγλειο”,

– Παναγιώτης Περδίκης, Ηλεκ. Μηχανικός, Τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Πανεπιστημιακού. Γ.Ν. Ιωαννίνων,

– Αναστασία Μπαρμπούνη, Παιδίατρος, Επιμελήτρια, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

– Αλέξανδρος Τζάλλας, Καθηγητής Εφαρμογών, Σχολή Τεχνολ. Εφαρμογών, Τμήμα Mηχ. Πληροφορικής Τ.Ε., Τ.Ε.Ι. Ηπείρου

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δόθηκε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στις διασυνοριακές περιοχές μέσω της υλοποίησης έργων εδαφικής συνεργασίας, αλλά και στις προοπτικές της δημόσιας υγείας σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε ένας ανοιχτός κύκλος διαλόγου, από τον οποίο προέκυψαν ιδιαίτερα θετικές προτάσεις για τη συνεργασία εμπλεκόμενων φορέων και τη δημιουργία συνεργειών, ενώ παρουσιάστηκαν ενδελεχώς και αναλυτικά οι υφιστάμενες δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κοινό τόπο της συζήτησης, αποτέλεσε η ανάγκη αξιοποίησης κάθε διαθέσιμου πόρου (εθνικού και ευρωπαϊκού) για την ενίσχυση της φέρουσας ικανότητας και της αποδοτικότητας των υπηρεσιών υγείας.

Το Ipa Shield είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας που σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και το Γενικό Νοσοκομείο Γευγελής στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης του Διασυνοριακού Προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα – πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας 2007-2013», με βασικό ζητούμενο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη διασυνοριακή περιοχή προς όφελος του τοπικού πληθυσμού.