Τηλ. Κέντρο: +30 23413 51400 | 166 | Εφημερία: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Εγκαίνια νέας Τρίτης Πτέρυγας Γ.Ν. Κιλκίς | 23.11.2014

Εγκαίνια νέας Τρίτης Πτέρυγας Γ.Ν. Κιλκίς

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδεία του Αναπληρωτού Υπουργού Υγείας κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου και παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Γεωργαντά, εγκαινίασε την νέα Τρίτη Πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Ο αγιασμός της νέας χειρουργικής πτέρυγας τελέστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ στον δεύτερο όροφο της Πτέρυγας όπου και στεγάζονται οι νέες χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κιλκίς, εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, ο αναπληρωτής Διοικητής 4ης Υ.ΠΕ, Διοικητές Νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας, πρώην Βουλευτές και πρώην Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, εργαζόμενοι του ιδρύματος και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θεμιστοκλής Θ. Ανθρακίδης και στον σύντομο χαιρετισμό του έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ογδοντάχρονη ιστορία του ιστορικού ιδρύματος το οποίο «χτίστηκε με προσωπική εργασία των κατοίκων της περιοχής και στα επόμενα χρόνια έμελε να γίνει ένα ίδρυμα πρότυπο για την ευρύτερη περιοχή αλλά και όλη την επικράτεια». Ακόμη, ο κ. Ανθρακίδης εξήρε την άμεση ανταπόκριση του Αναπληρωτού Υπουργού Υγείας κ. Γρηγοράκου ο οποίος υλοποίησε τις δεσμεύσεις τις οποίες ανέλαβε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο νομό μας, υπογράφοντας αποφάσεις για την πρόσληψη πέντε ιατρών και την προκήρυξη άλλων δύο επικουρικών, δίνοντας έτσι άμεση λύση σε ανάγκες στελέχωσης των νοσοκομείων Κιλκίς και Γουμένισσας.

Έπειτα τον λόγο έλαβε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γεωργαντάς που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προσπάθειες οι οποίες και ευοδώθηκαν, για την επανένταξη του έργου της Γ’ Πτέρυγας στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και συνεχάρη όλο το προσωπικό για τον αγώνα του να διατηρεί υψηλές υπηρεσίες παροχής υγείας. Πρόσθεσε ότι όχι μόνο δεν υποβαθμίζεται το νοσοκομείο αλλά με έργα σαν αυτό της Τρίτης Πτέρυγας αναβαθμίζεται.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του είπε τα εξής, «χαίρομαι πραγματικά γιατί βρίσκομαι σήμερα εδώ με μια πάρα πολύ ωραία ευκαιρία, την ενίσχυση του Νοσοκομείου του Κιλκίς, που έχει μια μακρά ιστορία γνωστή ευρύτερα σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, μια παράδοση επιστημονική, μια παράδοση νοσηλευτική και χαίρομαι γιατί άκουσα ένα νέο και αποτελεσματικό Διοικητή πριν από λίγο να μας παρουσιάζει την πορεία του Νοσοκομείου του Κιλκίς και του συνδεδεμένου Νοσοκομείου της Γουμένισσας, κάτι το οποίο είναι εντυπωσιακό γιατί έτσι το Κιλκίς νιώθει ότι η πολιτεία το προσέχει».

Κλείνοντας ο κ. Βενιζέλος, ευχαρίστησε όλο το προσωπικό, την διοίκηση και τις υπηρεσίες του νοσοκομείου καθώς και τους θεσμικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για την συνεισφορά τους στο στόχο της διατήρησης και της αναβάθμισης των δομών υγείας του νομού Κιλκίς.