Τηλ. Κέντρο: +30 23413 51400 | 166 | Εφημερία: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Προμήθεια, Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Ενταξη στο πρόγραμμα «εδαφικής συνεργασίας Ελλάδος – Σκοπίων» |16.05.2013

Ενταξη του στο Γ.Ν. Κιλκίς στο πρόγραμμα «εδαφικής συνεργασίας Ελλάδος – Σκοπίων»

Με την ευκαιρία της έγκρισης του προγράμματος προμήθειας ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, στα πλαίσια της «εδαφικής συνεργασίας Ελλάδος – Σκοπίων», δέον είναι να αναφερθεί, ότι ενώπιον της «χρηματοδοτικής ένδειας» που υπάρχει αυτόν τον καιρό -λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας- το Νοσοκομείο με συντονισμένες προσπάθειες κατάφερε να πετύχει την έγκριση τροποποίησης του προϋπολογισμού και ένταξης του ιδρύματος στο παραπάνω πρόγραμμα χρηματοδότησης. Το πρόγραμμα αυτό είναι κάτι ανάλογο με τα προγράμματα ΕΣΠΑ αλλά οι διαδικασίες έγκρισης και υλοποίησης τους είναι μακράν πιο ευέλικτες και πιο ταχείες.

Το πρόγραμμα είναι της τάξεως των 700.000 ευρώ και εγκρίθηκε για τα νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας αλλά και το Κ.Υ. Πολυκάστρου.

Μέσα σε αυτόν τον προϋπολογισμό υπάρχει ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός (αναισθησιολογικά μηχανήματα, απινιδωτές, τεστ κόπωσης, κλίβανοι, ακτινοσκοπικά μηχανήματα κ.λ.π) χειρουργείων ο οποίος όταν παραληφθεί, κάτι που θα γίνει σχετικά άμεσα, θα καταστεί δυνατόν να εξοπλιστεί η Γ’ Πτέρυγα του Νοσοκομείου, εκεί όπου θα στεγασθούν τα χειρουργεία. Επίσης, εντός του προγράμματος αυτού υπάρχουν και δύο ολοκαίνουργια υπερσύγχρονα ασθενοφόρα, που είναι άκρως απαραίτητα για το νοσοκομείο μας.

Αυτό το γεγονός θα αναβαθμίσει κάθετα την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών του ιδρύματος μας και θα υλοποιήσει μέρος ενός οράματος, αυτό της λειτουργίας της Γ’ Πτέρυγας η οποία μέχρι τούδε παραμένει αναξιοποίητη.

Η παραπάνω χρηματοδότηση εκρέει από το Ευρωπαϊκό Χρηματοδοτικό Ταμείο.

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς στην προσπάθεια «άγρευσης» εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης -μια που η κρατική χρηματοδότηση αυτόν τον καιρό είναι φειδωλή- δημιούργησε ομάδα εργασίας η οποία μεταξύ των άλλων προσπαθεί να εκμεταλλευτεί στο έπακρον αντίστοιχες εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης.