Τηλ. Κέντρο: +30 23413 51400 | 166 | Εφημερία: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Ακτινοδιαγνωστικό - Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Επιτυχής περάτωση δεκαπενθημέρου δωρεάν εξέτασης μαστού | 23.7.2013

Περατώθηκε με επιτυχία από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς το δεκαπενθήμερο πρόγραμμα του δωρεάν μαστικού ελέγχου, καθώς και του προγραμματισμού υλοποίησης μαστογραφιών σε πάνω από 130 γυναίκες. Σύμφωνα με τα στατιστικά που τηρεί το Νοσοκομείο μας, αρκετές από τις γυναίκες που προσήλθαν ήταν ανασφάλιστες με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να αποτελεί και την μοναδική τους διέξοδο ώστε να πραγματοποιήσουν δωρεάν, πλήρη προληπτικό μαστολογικό έλεγχο, καθώς και την απαραίτητη εξέταση μαστογραφίας.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην άρτια και ομαλή διεκπεραίωση του προγράμματος.

Επιπλέον, και παρά τις έντονες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία στην επικράτεια λόγω της οικονομικής κρίσης, η διοίκηση του Γ.Ν. Κιλκίς καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να καθιερώσει την παραπάνω διαδικασία σε ετήσια βάση.

Η πρόληψη που συναρτάται με την έγκαιρη διάγνωση σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να αποβεί σωτήρια, καθώς ο καρκίνος του μαστού στα πρώτα στάδια του είναι θεραπεύσιμος.