Τηλ. Κέντρο: +30 23413 51400 | 166 | Εφημερία: ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Προμήθεια, Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Συνάντηση Εργασίας για το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg |9.4.2014

Συνάντηση Εργασίας για το διασυνοριακό πρόγραμμα Interreg

Στο πλαίσιο του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας – Π.Γ.Δ.Μ. και συγκεκριμένα του έργου “Joint Actions for the protection and improvement of public health in the Cross- Border Area” ( Κοινές Δράσεις για την προάσπιση και βελτίωση της δημόσιας υγείας στην Διασυνοριακή Περιοχή) , πραγματοποιήθηκε στις 20/03/2014 η πρώτη συνάντηση για την πρόοδο του έργου (1st Project Meeting) μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και του Γενικού Νοσοκομείου Γευγελής, οι οποίοι αποτελούν τους δύο εταίρους του προγράμματος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Γευγελής και σ΄αυτή έλαβαν μέρος από την ελληνική πλευρά, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και Υπεύθυνος Έργου κος Ανθρακίδης Θεμιστοκλής και η Προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας και Συντονίστρια του Έργου κα Ορφανίδου Αναστασία. Τους Έλληνες υποδέχθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Γ.Ν. Γευγελής Dr. Sretko Jovanov και ο κος Aleksandar Totovski, υπεύθυνος του έργου για το Νοσοκομείο Γευγελής.

Κατά τη σύσκεψη, συζητήθηκε η πρόοδος των εργασιών του Έργου και καθορίστηκαν οι επόμενες ενέργειες των δύο εταίρων για την επίτευξη των στόχων του Προγράμματος. Υπενθυμίζεται πως η πρόταση υποβλήθηκε στον άξονα προτεραιότητας 1 ” Ενίσχυση της διασυνοριακής οικονομικής ανάπτυξης” και συγκεκριμένα στο μέτρο 1.4 ” Προστασία της Ανθρώπινης Ζωής” του προγράμματος. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι συνολικά 1.125.517,00€, από τα οποία τα 686.862,00€ αποτελούν τον προϋπολογισμό του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς και τα υπόλοιπα 438.655,00€ του Γενικού Νοσοκομείου Γευγελής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το νοσοκομείο Κιλκίς θα προμηθευτεί ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ο οποίος θα εγκατασταθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, στο Γ.Ν. – Κ.Υ. Γουμένισσας και στο Κ.Υ. Πολυκάστρου, συνολικής αξίας 575.350,00€. Αυτή τη στιγμή, οι διαδικασίες βρίσκονται στη φάση της αξιολόγησης των διαγωνισμών για την προμήθεια δύο (2) υπερηχοτομογράφων , ενός (1) μηχανήματος δοκιμασίας κόπωσης με κυλιόμενο τάπητα, τριών (3) συστημάτων ψηφιακής υπολογιστικής ακτινογραφίας και ενός (1) κλιβάνου ατμού, ενώ αναμένεται στο προσεχές διάστημα και η δημοσίευση των υπολοίπων διακηρύξεων.